I'm just a flower that being shaken. A 20 year old girl with no interest in a relationship, only in writing stories.

I'm 90s bitch




LINK LINK LINK LINK LINK LINK LINK

Designer ; Shzk's. Basecode from here. Credits ; 1 | 2.
Friday, 24 January 2014 @ 1/24/2014 05:57:00 pm
EKIN_TINKERBELL
Friday.
It's Friday everyone.

I'm alone in this freaking cold room without my roommate.
So lonely.

Maybe it's evening, thats why i can taste the loneliness
but never mind.

without being lonely, i wouldnt be able to update my blog, right?
oh well so...
what should i write?

what topic should i touch?

anyway...

meet my new friend, ekin!







Danggg, she's amazing. she's just ... simply amazing.
after we shared out secrets that night,  i know you would be my amazing friend, ekin.
i tak tau apa your first impression pasal i. but i harap, kita cool. 
thanks for always offer to be by my side, baby. muah kit.

and this post... NO HOMO. 

HAHAHA

Labels: , ,

@ 1/24/2014 05:33:00 pm
NEW SEMESTER, NEW LIFE, NEW FRIENDS
new semester means new life and new friends.
im 21 now. register course at AS1204A2 class.
and tbh, they are all wonderful and unique in their own way.

i had trouble for 2-3 weeks after the semester start.
by trouble i mean, im dealing with my panic disorder thingy.
first week, i couldnt enter the class AT ALL.
second week, i did. but i missed some of the classes.
my mom and dad?
well they rent a house near in uitm just to look after me.

we met with my pa, puan noor dina and she was very helpful!
and then we met with rectors of hea and hep, telling them about my problem.
finally we met doctor aishah abu shah.
she was soooo nice!
so nice that she said, she would ask all the lecturers to loose my attendance percentage a bit if i didnt manage to get to the class.

about a month, im here. without my mom and dad.
i still fighting, and i will always keep fighting.
i have no problem at all for morning classes but evening classes.

since one of my symptoms is sweating, i just couldnt bear with the hotness of the weather.
not that im complaining but my illness is like that.

friends?
it's hard to make friends first but now i think everything is fine.
i dont have any problem with that, i think.

so i hope i can end this semester dengan berjayanya so that aku akan berasa bangga dengan diri aku
doakan aku supaya aku cepat sembuh. In Sha Allah.

Labels: , ,

Thursday, 14 November 2013 @ 11/14/2013 09:59:00 pm
SHIT HAPPENS
okay bapak lama giler aku tak update blog lepas aku putus dengan dia
well, shit happens.

aku taknak citer pasal tu lagi and kalau boleh aku nak kenangan baik je yang aku ingat
berbulan2 ni aku mengalami benda baik dan buruk
kawan tikam belakang, sakit yang aku alami lagi
semuanya...

next sem buka 25nov
nak tanak aku kena tempuh jugak as a part 4 student
bukak sem ni, new life, new friends and new everything
In Sha Allah

aku harap aku dapat tempuh segalanya dengan baik
dan aku nak lupakan segala benda yang buat aku jatuh
Wednesday, 10 July 2013 @ 7/10/2013 11:21:00 pm
FIRST PUASA
first day of puasa
without him
feels a little bit lonely

well...
it would be good if i could be there for him
bukak puasa sama2 kan?

anyway, it doesnt matter because all i wish for our relationship is to grow strong every each day

talk about puasa, harini iftar simple je
memndangkan my dad was not here with us
nasi lemak, mihun sup Vietnam and roti john menjadi menu harini
itu pun tak habis

aku la yang makan tak habis tu
membazir betul
ntah kenapa selera aku ni mmg terbantut habis recently
but bagus jugak, kurang sikit berat badan aku haha

bosan puasa tahun ni
maybe aku patut out bukak puasa dgn kawan
or drive pegi umah sedara
but lesen dah mati

hmm...
argh... bosannya... ;(

@ 7/10/2013 11:41:00 am
EXTEND
setelah bermacam2 blaku kat ku untuk sem ni
Fnally aq decide n extend sem atau amik cuti khas
Beribu dan berjuta kli aku fkir bnda ni
Dsebabkan kawan, especially Shah... bila fkir aku takkan jmpa dia dh untuk next sem
Tak sekelas dgn dia dah, well benda tu mmg susah

Start sem baru, aku akan sorang2. Aku tak kenal sesiapa
Aku akan dapat budak2 class baru, budak bawah ku, umur muda setahun
Hmmm....

Extend ni pun sbb nak make sure aku sembuh sepenuhnya
Treatment and appointments with two doctors, benda tu susah
Kalau aku tak extend, aku miss banyak class
Dah la quizzes, tests dah buat
Lab baper banyak aku tinggal
Maybe better aku amik cuti khas

Cuti khas and duduk rumah srsly aku tak tau nak buat apa
betapa bosannya ya Allah...

tapi mmg aq kena gunakan cuti yg panjang ni untuk treatment
make sure aku sembuh sepenuhnya


Labels:

Saturday, 1 June 2013 @ 6/01/2013 11:34:00 am
LEBAI MALANG


nak sentuh pasal malang la kan
khamis lepas kot tak silap...
kereta aku, Maru tu boleh pulak buat hal rosak
nasib baik rosak dekat dengan rumah aku
cuma yang tak tahan malunya dia rosak betul2 depan kedai makan
malu betul bila kita start enjin yang semput semput gitu

orang yang makan kat situ sume start pandang usha2 apa masalah dorg ni kan
and nak bertambah lagi kemalangan aku tu
yong tau fu yang aq beli kat kedai makan tu tumpah jatuh macam tu je lepas aku bukak pintu kereta
alkisahnya mak aku letak yong tau fu tu dekat dengan pintu and so bila aq bukak, dia jatuh terus
rugi semua yong tau fu yang nak makan malam tu
tu namanya takde rezeki

and kakak aku pun bergegas pulang ke rumah untuk amik kereta dia
sementara tunggu tu hujan pulak start turun
makin lama makin lebat
mak aih...
non stop malang la aku ckp malam tu
mmg jadi lebai malang dah!

Labels:

Tuesday, 28 May 2013 @ 5/28/2013 08:35:00 pm
AKU
hidup ni tak mudah bila kita kena berdepan dengan macam2 masalah
tak kira lah, percintaan ke, kawan kawan atau diri kita sendiri
aku sedar yang dalam cuti semester tahun ni, aku sedar yang aku dah berubah secara drasticnya

aku tak lagi ceria mcam dulu
aku takut nak berdepan dengan dunia luar
aku takut nak jumpa orang
aku tak tau kenapa aku rasa mcam diri aku ni beban bagi orang lain

aku mengaku yang aku memang takde kenangan yang manis sikit pun masa zaman sekolah rendah dan menengah
semua kawan kawan sekolah rendah aku terputus hubungan mcam tu je
mmg aku cakap life aku selama ni tak best langsung
rugi hidup macam tu kan?
i wasnt born with carefree attitude like others

aku pendiam, aku tak banyak cakap
aku AKAN banyak cakap kalau aku rapat dengan orang tu, kalau aku betul2 selesa dengan orang tu
aku tak akan tegur orang yang bukan bukan melainkan kalau sampai satu tahap tu yang dah memang aku naik gila (sugar high)
so aku tak kisah selama ni duduk sorang2, jalan sorang2, pegi mana pun sorang2
and sometimes satu masa tu aku tak faham kenapa ramai orang takut sangat bila bersendirian, which is loner la kan kita panggil benda alah tu.
aku tak pernah percaya kan sesiapa melainkan family aku sendiri
aku takde kawan rapat, aku takde kawan baik, aku tak pernah assume sesiapa pun sebagai bff aku
tak pernah terdetik dalam hati aku, tapi aku tetap anggap dorang sebagai kawan aku

cinta? nak cakap pasal cinta... jujur dalam waktu aku sekarang, aku taknak bercinta
aku tak suka bercinta, aku tak kisah kalau aku takde boyfriend sekali pun
aku lagi suka bersendirian, aku dengan family aku, dengan anime aku, dengan life aku yang sampai bila bila pun korang takkan faham.
korang mmg tak faham life aku and aku mmg tak pernah nak amik tahu or memahamkan life korang semua macam mana
cinta tu bagi aku sekarang tak penting buat masa sekarang kalau diri aku sendiri pun tak terurus, inikan pulak nak bercinta.

dunia luar bagi aku sangat menakutkan
dan aku mengaku aku tak pernah melangkah lebih dari satu 'line' nih
dengar lagu Greyson Chance - Waiting Outside The Lines , dengar lirik dia and korang faham maksud aku
aku sedar yang aku masih terperangkap dalam satu kotak, aku dirantai dengan bermcam macam kelemahan dan aku sendiri tak cukup kuat nak putuskan rantai rantai tu.
mungkin belum tiba masanya. mungkin masa tu akan tiba nanti atau mungkin takkan tiba sampai bila bila.
tapi apa yg aku sendiri pasti, bila tiba masa untuk aku melangkah keluar dari garisan tu, aku mungkin akan faham apa sebenarnya dunia ni.


Labels: , ,

← OLDER POSTSHOMENEWER POSTS →